`

Rouwbrieven/bidprentjes en overlijdensberichten

werkgroep genealogie

werkgroep Genealogie

Rouwbrieven/bidprentjes en overlijdensberichten

Het Archief en Documentatiecentrum herbergt uitgebreide collecties rouwbrieven, bidprentjes en overlijdensberichten (uit kranten).

Van 677686 van deze archiefstukken vind je in onderstaande zoek resultaten de volgende kerngegevens terug:

  • familie- en voornamen van de overledene
  • geboorteplaats en –datum
  • plaats en datum van overlijden
  • aard van het archiefstuk (rouwbrief, bidprentje of overlijdensbericht)

Wil je meer, dan kan je in onze databank in het Archief en Documentatiecentrum doelgerichte opzoekingen uitvoeren, niet alleen op de overledenen zelf maar eveneens op aan hen gerelateerde personen (echtgenoten, kinderen, ouders, broers en zusters, ...: 1.700.000 namen).

Conform de regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vermelden wij van de laatsten alleen een familienaam, tenzij zij eveneens overleden zijn. In het laatste geval zijn ook opzoekingen mogelijk op de volledige naam en de relatie met de overledene.

Al deze documenten worden momenteel door een groep vrijwilligers gedigitaliseerd en ook deze scans kunnen gratis in het documentatiecentrum geraadpleegd worden.

Indien een bezoek aan het documentatiecentrum niet mogelijk is kunnen deze scans ook online aangevraagd worden via gb.genealogie.edg@gmail.com.

We rekenen hiervoor 1 € per gescand document (rouwbrief, bidprentje of overlijdensbericht).

In onderstaand zoekscherm kan u zoeken op familie- en voornaam van de overledene. (klik op 'familie naam' om te zoeken op familie naam, klik op 'voornaam' om te zoeken op een voornaam) Een pdf document met alle namen kan u hier downloaden.

van niets tot iets

van niets tot iets

(inschrijven mogelijk)

* Niveau: beginner

Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit oude teksten hebben leren lezen; leren begrijpen, en is tevens bedoeld als aanvulling van onze cursus "stamboomonderzoek voor beginnende familievorsers".

De lessen worden gegeven aan de hand van gedigitaliseerd beeldmateriaal, om de letters, cijfers en woorden van de oude geschriften, in de diverse akten en documenten beter te kunnen ontleden.

Meer info en inschrijven.

Mijn stamboom opmaken

Mijn stamboom opmaken

* Niveau: beginner

Schrijf je in voor onze cursus "MAAK JE EIGEN STAMBOOM" en ontdek wie je voorouders waren en waar en hoe ze leefden Onze werkgroep genealogie organiseert een cursus stamboom onderzoek voor beginnende vorsers Van de eerste notities tot een mooie afgewerkte familiegeschiedenis.

Meer info.

Cursus Oud Schrift

Cursus Oud Schrift

* Niveau: gevorderd

Deze cursus richt zich naar personen die reeds een minimale ervaring hebben met oud schrift en is tevens bedoeld als aanvulling van onze cursus oud schrift beginners 'van niets tot iets'

De cursus bestaat uit heel wat teksten uit begin 18de en 17de eeuw, gaande van staten van goed, wettelijke passeringen... tot enquesten

Meer info.

Nieuwsflitsen

Nieuwsflitsen

  • Nieuwsflitsen
Boeken en pdf's te koop

Boeken en pdf's te koop

  • Boeken en pdf's te koop
Lijst met rouwbrieven bidprentjes en overlijdensberichten

Lijst met rouwbrieven bidprentjes en overlijdensberichten.

  • Lijst met rouwbrieven bidprentjes en overlijdensberichten.